Nieuws

 

 

Terug  Terug

3 Tips om Dry January vol te houden

3 tips voor Dry January met afbeelding van een mocktail

In Dry January gaan we bewust om met alcohol. Een maand rust voor ons lichaam en voor ons hoofd. Alcohol kan mentale klachten namelijk versterken. Vaak alcohol drinken geeft stemmingsklachten en slaapproblemen.

Om jouw mentale fitheid te verbeteren, geven we je een aantal tips om Dry January vol te houden.

1. Voorkom verleiding: geen alcohol in huis of in zicht

Het makkelijkste is om geen alcohol in huis te halen. Zo kom je ook niet in de verleiding. Als je het moeilijk vindt met boodschappen doen, kan het helpen om minder vaak boodschappen te doen. Of online te bestellen.

Als je alcohol in huis hebt (en je vindt het zonde om weg te geven/gooien), haal je het uit het zicht. Het helpt als je er niet de hele tijd mee geconfronteerd wordt. Dus: zet de flessen op zolder, in de kelder, in een kastje… net waar jij zelden kijkt.

Foto van drie mocktails

2. Kies een vervangend drankje

Er zijn tegenwoordig genoeg non-alcoholische alternatieven in de winkel. En ze zijn nog lekker ook. Denk aan ginger beer voor de bierdrinkers of aan druivensap voor de wijndrinkers. Een 0%-versie van bier of wijn is natuurlijk ook prima. Drink je vooral mixdrankjes? Het internet staat vol met non-alcoholische cocktails. Die noemen we mocktails. De Virgin Mary Mule maak je bijvoorbeeld met:

  • 20 ml limoensap
  • 6 blaadjes verse munt
  • 2 schijven komkommer
  • 120 ml ginger beer (kijk, daar heb je ‘m!)

3. Doe het samen

Samen sta je sterker. Als jouw vrienden of familie ook meedoen aan Dry January, is het makkelijker om vol te houden. Kies een challenge buddy en geef elkaar mentale steun wanneer het even moeilijk is.

Valt er iets te vieren? Overleg dan of er Dry January-alternatieven zijn. Mensen kijken daar niet (meer) raar van op. Waarom zouden ze ook… Goed voor jezelf zorgen is iets om trots op te zijn!

 


Deel dit artikel


Volgend artikel

9 bespaartips voor studenten

Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht