Nieuws

 

 

Terug  Terug

7 tips voor een betere nachtrust

Tips voor beter slapen, met een foto van een slaapmasker

Een goede nachtrust zorgt voor een goede stemming en meer energie. Het bevordert concentratie, positief denkvermogen, creativiteit, libido en productiviteit. Een goede nachtrust helpt ook tegen rimpels en het verhoogt je leervaardigheid.

Wat als het slapen niet wilt lukken?

Ga met deze tips aan de slag:

  1. Wandel voor het slapen gaan. Zo raak je nog even je energie kwijt en maak je je hoofd leeg. Dit maakt inslapen makkelijker.
  2. Focus op je ademhaling. Meditatie en mindfulness zijn niet voor niets populaire begrippen bij slapelozen: het helpt je lichaam tot rust te komen.
  3. Eet niets vlak voor het slapen gaan. Het verteren van een zware maaltijd werkt inslapen tegen. Als je vaak ’s nachts wakker wordt om te plassen, kan het ook helpen om twee uur voor het slapen te gaan zo min mogelijk nog te drinken – zorg er wel voor dat je gedurende de dag voldoende hydrateert.
  4. Probeer het laatste uurtje voor je te bed gaat niet meer naar je televisie, computer of smartphone te kijken.
  5. Zorg voor verkoeling. Veel mensen slapen slechter als het warm is in de kamer. Steek je voeten onder de deken vandaan of zet een raampje open.
  6. Drink geen caffeïnehoudende dranken meer na 4 uur ’s middags.
  7. Houden piekeregedachten jou vaak wakker ’s avonds? Probeer ze dan eens op te schrijven in een boekje en beloof jezelf er morgen pas weer aan te denken.

Mirro aanbieden via jouw organisatie? Zo houd je jouw werknemers, studenten, verzekerden of patiënten mentaal fit. Vraag een gratis proefaccount aan.

 


Deel dit artikel


Volgend artikel

Blue Monday: 6 tips tegen somberheid

Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht