Nieuws

 

 

Terug  Terug

Espria Ledenvereniging gaat voor mentale fitheid

Mirro bij Espria Ledenvereniging met een foto van een persoon die enthousiast de handen in de lucht gooit
Vanaf nu kunnen leden van Espria Ledenvereniging kosteloos gebruik maken van de 17 online zelfhulp modules van Stichting mirro. De modules gaan over onderwerpen als angst, piekeren, somberheid en slaapproblemen. Ook zijn er modules met tips om werkstress te verminderen, in balans te blijven als mantelzorger, te werken aan je relatie, of het verlies van een dierbare een plek te geven.

“We praten liever over buikpijn dan over onze paniekaanvallen”

Espria Ledenvereniging wil het taboe op lichte psychische klachten doorbreken en vooroordelen hierover wegnemen: “We laten ons nog steeds liever binnenste buiten keren door de reguliere zorg dan dat we psychische hulp zoeken. Toch bang voor onbegrip of dat mensen je een aansteller vinden. Wij willen onze leden ervan bewust maken dat mentale gezondheid én lichamelijke gezondheid belangrijk zijn en hand in hand gaan. We praten immers liever over buikpijn dan over onze paniekaanvallen. En zeggen liever dat we hoofdpijn en nekklachten hebben, dan dat we moeten toegeven dat we het niet meer aankunnen.”
 

Juiste en betrouwbare informatie over psychische klachten

Ook wil de ledenvereniging met het aanbieden van de gratis zelfhulpmodules een bijdrage leveren aan het terugdringen van zorgkosten: “Dit doen we door leden enerzijds tips en handvatten te geven in het herkennen van psychische klachten en anderzijds het taboe te doorbreken. Wij willen juiste en duidelijke informatie geven over het voorkomen en oplossen van lichte psychische klachten. Zeker met de hoeveelheid aan informatie op internet, waarvan je je maar moet afvragen of deze betrouwbaar is.”
 
Meer weten? Kijk voor meer informatie op www.ledenvereniging.nl/mentaal-fit.

 


Deel dit artikel


Volgend artikel

Dwangmatig gamen officieel erkent als een verslaving

Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht