Nieuws

 

 

Terug  Terug

Goede voornemens écht volhouden? Lees deze tips!

Volhouden van voornemens, met een foto van 2023 in het goud en allemaal sterretjes

Veel mensen hebben het maken van goede voornemens al compleet laten varen. Wie ze wel nog heeft, is ze tegen februari al vergeten. Verandering volhouden is immers erg moeilijk. In dit artikel geven we je informatie en tips om je te helpen bij het succesvol veranderen!

Tips om succesvol te veranderen

  1. Formuleer jouw hoofddoel. Wat wil je veranderen? Als je duidelijk en concreet weet wát je precies aan wilt pakken, is het makkelijker om hier naartoe te werken. Dit geldt ook voor goede voornemens.
  2. Schrijf de voor- en nadelen op van wat je wilt veranderen. Doe dit voor het oude gedrag en voor het nieuwe gedrag en zowel voor de korte als de lange termijn.
  3. Maak je doel zichtbaar. Stel je voor hoe het is om te leven met je nieuwe gedrag. Hoe zou je de dag starten? Hoe merken anderen aan jou dat er iets is veranderd? Hoe zou je je voelen door die verandering? Wat zou je doen die dag? Door dit zichtbaar te maken, zorg je dat je er regelmatig aan herinnerd wordt, wat ervoor zorgt dat je (onbewust) met je doelen bezig blijft. Tip: maak een vision board!
  4. Breng de triggers in kaart die jouw verandering in de weg staan. Door deze helder te hebben kun je hier rekening mee houden en er coping mechanismen voor bedenken.
  5. Leg je gedachten onder de loep. Welke gedachten zitten je in de weg om te veranderen? Zijn deze gedachten realistisch? Hoe reageer je als je ze gelooft? En wie zou je zijn zonder deze gedachten? Vorm nu een helpende gedachte, die jou juist steun biedt in plaats van tegenwerkt.
  6. Accepteer dat veranderen energie kost. Je vervalt in oud gedrag omdat het herkenbaar is en omdat het altijd voor je heeft ‘gewerkt’. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het tijd en energie vergt om verandering teweeg te brengen en vast te houden. Door dit te accepteren verlies je geen energie aan hiertegen strijden.

Raadpleeg de Mirro-module voor praktische handvatten in de vorm van oefeningen en tips om succesvol te veranderen en je verandering vol te houden. Zo zorg je dat jij die goede voornemens wél succesvol doorvoert.


Mirro aanbieden via jouw organisatie? Zo houd je jouw werknemers, studenten, verzekerden of patiënten mentaal fit. Vraag een gratis proefaccount aan.

 


Deel dit artikel


Volgend artikel

7 tips voor een betere nachtrust

Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht