Mirro biedt hulp bij psychische klachten

Het leven zit vol ups en downs. Negatieve gedachten en gevoelens horen erbij. Maar soms zorgen deze gedachten en gevoelens dat je in een negatieve spiraal terechtkomt. Je zit gevangen in een patroon waar je moeilijk uitkomt. Je kunt dan last krijgen van psychische klachten die je leven beïnvloeden.

Wat zijn psychische klachten?

Psychische klachten zijn bijvoorbeeld stress, angst, somberheid, depressie en paniekaanvallen. Je kunt ook last hebben van slechter slapen, vermoeidheid, concentratieproblemen, een negatief zelfbeeld en meer… Het is belangrijk om te weten dat iedereen weleens met psychische klachten te maken krijgt. Het is dus heel normaal.

Waarom hulp bij psychische klachten?

Wij geloven dat jij de kracht hebt om zelf jouw mentale gezondheid te verbeteren. Uiteindelijk doe je het namelijk altijd zélf. Maar soms is een beetje hulp daarbij fijn. Een coach of praktijkondersteuner kan jou daar bijvoorbeeld bij helpen. Of onze modules.

Hulp bij psychische klachten kan ervoor zorgen dat je jezelf beter begrijpt: waar jouw klachten vandaan komen en welk effect het op jou heeft. Het helpt om je emoties beter te begrijpen en hoe je reageert in bepaalde situaties en waarom. Dit alles kan je algemene welzijn verbeteren.

Psychische klachten verminderen met Mirro

Ervaar jij lichte psychische klachten en wil je hier grip op krijgen? Dan kan Mirro je daarbij helpen. Met onze modules krijg je inzicht in de thema’s die in jouw leven spelen. Of dat nu mentale problemen zijn zoals concentratiegebrek, angst of somberheid. Of dat je meer balans zoekt bij mantelzorg, werkstress en smartphonegebruik.

  • 24/7 toegankelijk: Je hebt altijd toegang tot onze modules en hulpmiddelen, waar en wanneer je maar wilt. Luierend op de bank, onderweg in de trein of tijdens een loos uurtje bijvoorbeeld.
  • Vertrouwelijk: We begrijpen dat je privacy belangrijk is. Onze omgeving is veilig en vertrouwelijk, zodat je vrijuit kunt werken aan je mentale gezondheid. Je volgt de modules helemaal anoniem.
  • Zelfregie: Met Mirro heb jij de controle over je mentaal welzijn. Onze modules zijn ontworpen om jou te helpen je eigen mentale gezondheid te beheren. Zo krijg je bijvoorbeeld meer inzicht in je situatie, je valkuilen en je triggers, maar ook in je sterke eigenschappen en veerkrachtigheid.
  • Allerlei thema’s: Worstel je met stress, angst, somberheid of slaapproblemen? Of ben je gewoon op zoek naar manieren om je algemene welzijn te verbeteren? Mirro heeft modules voor al deze thema’s en meer. Je krijgt praktische tips en handvatten om zelfstandig aan de slag te gaan en je mentaal welzijn te verbeteren.

Wat is mentaal welzijn?

Bij mentaal welzijn denken we al gauw aan ons gelukkig voelen. Maar wij zien mentale gezondheid vooral als veerkrachtig zijn: om kunnen gaan met tegenslagen en hiervan leren. Het gaat niet om alleen maar positief zijn en altijd maar positief denken. Het gaat om het leven nemen zoals het is, met alle ups en downs die je ongetwijfeld tegenkomt, en daarmee dealen op een manier die voor jou werkt. Voor ons betekent het ook: vertrouwen op jezelf en tevreden zijn met jezelf. En dat kan lastig zijn in de wereld zoals die nu is.

Bij Mirro vinden we dat iedereen recht heeft op een goede mentale gezondheid, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt. Daarom bieden we praktische handvatten die je wat inzicht kunnen geven in jouw situatie. En net dát zetje dat je nodig hebt om weer op jezelf te vertrouwen en tevreden te zijn met wie je bent. Zo krijg je op een laagdrempelige manier hulp bij psychische klachten.

Ontdek hoe Mirro je kan helpen omgaan met psychische klachten. Zelfstandig en helemaal anoniem. Én gratis: via jouw onderwijsinstelling, werkgever of zorgverzekeraar.

Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht