Chronische aandoening

 

 

  Terug

Chronische aandoening

chronische aandoening avatar van Mirro

Leef jij met een chronische aandoening of fysieke beperking? Soms kan het lastig zijn om te accepteren. Hoe ga jij ermee om?

Voor wie?

Deze module is voor mensen die een chronische aandoening hebben en willen leren deze (beter) te accepteren. Het hebben of krijgen van een chronische aandoening is vaak heftig en lastig te accepteren. Je kan je daardoor eenzaam, boos of onzeker voelen. Soms is het dus lastig. Op andere momenten biedt het ook kansen. Met deze zelfhulp module kun je zelfstandig en anoniem aan de slag met verschillende oefeningen. Bijvoorbeeld om te leren de balans te bewaren tussen zorgen voor jezelf en positief naar de toekomst te kijken. Hoe geef je het een plekje? En (hoe) bekijk je het positief? Hoe zie jij jezelf? Je kunt je ook laten inspireren door de persoonlijke verhalen van een viertal ervaringsdeskundigen.

Hoe werkt het?

Met een mirro-account maak je één jaar onbeperkt gebruik van deze zelfhulp module.

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van deze module is ontwikkeld door Corine Bravenboer – Bosland en Maike Pastor. Bij het vormgeven van de inhoud van deze module is gebruikgemaakt van actuele inzichten uit de wetenschap en praktijk op het gebied van de revalidatiegeneeskunde, psychologie, cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Corine werkt als zelfstandige voor het onderwijs. Zij is ervaringsdeskundige en eigenaresse van Creëdu. Maike is ergotherapeut en orthopedagoog bij Revalidatiecentrum De Hoogstraat.

Onderwerpen

  • Wat kan ik doen als ik veel pieker?
  • Waar liggen mijn grenzen en hoe geef ik die aan?
  • Hoe vertel ik het mijn omgeving?
  • Zijn er ook leuke kanten die ik kan inzetten?

 

 


Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht