Concentratie & uitstelgedrag

 

 

  Terug

Concentratie & uitstelgedrag

Train je concentratievermogen en word uitstelgedrag de baas!

In deze module leer je jezelf zelfstandig en anoniem technieken aan, waarmee je jouw concentratievermogen kan trainen en je valkuilen leert herkennen. Bovendien krijg je inzicht in de redenen waarom je de dingen soms uitstelt – en waarom je dat beter niet zou kunnen doen!

 

Voor wie?

Deze module is geschikt voor jou, als je je herkent in één of meerdere van onderstaande punten:

  • Je hebt regelmatig last van een concentratiedip
  • Je wil graag (beter) begrijpen waar jouw concentratieprobleem vandaan komt
  • Je merkt dat je vaak dingen (projecten) waaraan je zou moeten beginnen, uitstelt
  • Je bent op zoek naar manieren om productiever te plannen
  • Je bent gemotiveerd om zelfstandig met deze onderwerpen aan de slag te gaan

 

Inhoud ontwikkeld door experts

Deze module is ontwikkeld in opdracht van Stichting mirro, in samenwerking met experts op dit gebied. Bij het ontwikkelen van deze module is gebruik gemaakt van inzichten uit de positieve psychologie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Cognitieve Gedragstherapie (CGT), oplossingsgerichte therapie en mindfulness.

 

Onderwerpen

  • Concentratie & aandacht: je hebt aandacht en concentratie nodig tijdens alledaagse bezigheden, maar ook tijdens het werken of studeren. Veel mensen hebben hier weleens moeite mee. Gelukkig bestaan er manieren om jezelf hierin te trainen.
  • Omgaan met afleiding: wanneer je zicht hebt op wat jou vaak afleidt, kan je manieren bedenken om dit te voorkomen.
  • Uitstelgedrag: het uitstellen van taken is voor velen herkenbaar en kan een gevolg zijn van slechte concentratie, maar ook van een gebrek aan motivatie of (faal)angst.
  • Slim plannen: wanneer het gaat om plannen heeft ieder zijn of haar eigen handigheden. Er zijn simpele spelregels die kunnen helpen je dag op een productieve manier in te delen, waarbij je rekening met jouw concentratiepieken en -dalen houdt.

 

Hoe werkt het?

Met een slimme link kunnen uw studenten een eigen mirro-account registreren met toegang tot alle modules. Met een systeemkoppeling integreert u alle gewenste modules in uw studieportaal.

 


Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht