Alcohol en ouderen

 

 

  Terug

Alcohol en ouderen

alcohol en ouderen avatar van Mirro

Af en toe een glaasje is natuurlijk prima. Bij het ouder worden is het goed om je bewust te zijn van je alcoholgebruik.


 

Voor wie?

Iedereen drinkt wel eens een glaasje. Overmatig drinken heeft gevolgen voor je gezondheid, zeker wanneer je wat ouder bent. Deze module helpt je zelfstandig en anoniem inzicht te krijgen in je alcoholgebruik met tips, oefeningen en ervaringsverhalen van anderen. Wat brengt het je, en wat kost het je? Wat zijn je drinkgewoonten en hoe ga je om met sociale druk?
 

Hoe werkt het?

Met een mirro-account maak je één jaar onbeperkt gebruik van deze zelfhulp module.
 

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van de module Alcohol en ouderen is ontwikkeld door Mariet Hamer en Mariken Muller van Brijder, die deskundig zijn op het gebied van alcohol en ouder worden. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, ACT (Acceptance and Commitment Therapy), cognitieve gedragstherapie, motiverende gespreksvoering en mindfulness.
 

Onderwerpen

  • Alcohol: je bewust zijn van je eigen alcoholgebruik en de gevolgen die dat kan hebben is belangrijk voor een verantwoord drinkpatroon.
  • Lichamelijke gezondheid: als je ouder wordt verandert je lichaam en dat betekent bijvoorbeeld dat je slechter tegen alcohol kan.
  • Dagelijks leven: als je besluit te minderen of te stoppen met drinken, kunnen er moeilijke momenten of situaties komen.
  • Psychische gezondheid: alcohol kan je troost, een beloning of ontspanning bieden. Aan de andere kant kan het ook leiden tot geestelijk ongemak.

 

Tijdelijk: gratis anonieme behandeling

Wil of durf je geen (professionele) hulp te zoeken voor je vragen over alcohol, maar zou je wél heel graag anoniem in behandeling willen bij een zorgprofessional? Dan is de gratis anonieme behandeling misschien iets voor jou.

 


Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht