Angst en paniek

 

 

  Terug

Angst en paniek

Angst en paniek avatar van Mirro

Wat als angst je soms meer in de greep houdt dan je zou willen? Krijg inzicht in je klachten en pak ze aan.


 
 

Voor wie?

Deze module is bedoeld voor mensen met milde angst en/of paniekklachten. De module helpt je om zelfstandig en anoniem inzicht te krijgen in je klachten. Wanneer je klachten ernstig(er) zijn, kun je ook baat hebben bij de oefeningen. Maar we raden je aan met je huisarts te overleggen welke hulp voor jou het meest geschikt is. Wanneer je last hebt van gevoelens van somberheid, je neerslachtig voelt en/of minder plezier beleeft dan voorheen, kan het zijn dat je depressieve klachten of een depressie hebt. Overleg ook dan eerst met je huisarts of deze zelfhulpmodule voor jou (op dit moment) de beste manier is om je klachten te verminderen.
 

Hoe werkt het?

Met een mirro-account maak je één jaar onbeperkt gebruik van deze zelfhulp module.
 

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van de module Angst en paniek is ontwikkeld door professionals die deskundig zijn op het gebied van angst en paniek. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de cognitieve gedragstherapie.
 

Onderwerpen

  • Angst en paniek begrijpen: verminderen van angst en paniek begint met weten dat je last hebt van angst, in welke situaties je angstig bent en waarvoor je precies bang bent.
  • Stress en ontspanning: een gezonde leefstijl maakt je weerbaarder tegen stress en angst.
  • Angst en gedrag: om minder angst en spanning te gaan voelen, is het nodig jezelf bloot te stellen aan situaties die je eng vindt.
  • Denkpatronen doorbreken: door je bewust te worden van je eigen gedachten, krijg je meer inzicht in je angstklachten.

 

Tijdelijk: gratis anonieme behandeling

Wil of durf je geen (professionele) hulp te zoeken voor je angstklachten, maar zou je wél heel graag anoniem in behandeling willen bij een zorgprofessional? Dan is de gratis anonieme behandeling misschien iets voor jou.

 


Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht