Het nieuwe werken

 

 

  Terug

Het nieuwe werken

Het nieuwe werken avatar van Mirro

Werkt het nieuwe werken vaak niet voor jou? Ga aan de slag met tips en oefeningen over tijd indelen en grenzen bewaken.

 

Voor wie?

Deze module is ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met het nieuwe (tijd- en plaatsongebonden) werken. Je bent meer verantwoordelijk voor hoe je zelf je werk indeelt. Dit geeft meer vrijheid, maar het betekent bijvoorbeeld ook dat je zelf moet waken voor overbelasting. Het nieuwe werken doet dus een groot beroep op vaardigheden als veerkracht, zelfstandigheid en grenzen stellen. In deze module kun je zelfstandig en anoniem aan de slag met deze vaardigheden. Zo kan je de werkbelasting verkleinen en je werkplezier vergroten.
 

Hoe werkt het?

Met een mirro-account maak je één jaar onbeperkt gebruik van deze zelfhulp module.
 

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van deze module is ontwikkeld door experts op dit thema, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, ACT (Acceptence and Commitment Therapy), cognitieve gedragstherapie en mindfulness.
 

Onderwerpen

  • Ik en het nieuwe werken: het nieuwe werken stelt andere eisen aan medewerkers. Of je dit lastig vindt, is voor een deel afhankelijk van jouw karakter. Van welke aspecten zie je de voordelen?
  • Spanningen afbouwen: door het nieuwe werken kun je geneigd zijn extra je best te doen waardoor inspanning leidt tot overbelasting. Het is extra belangrijk dat je vriendelijk en redelijk met jezelf omgaat.
  • Energiebronnen opbouwen: energie opdoen kan zowel binnen als buiten je werk. Een leefstijl met voldoende ontspanning, beweging en gezonde voeding geeft extra kracht.
  • Hulp vragen en doorzetten: vraag hulp wanneer dat nodig is. De zelfstandigheid die het nieuwe werken van je vraagt, betekent niet dat je het altijd alleen moet doen.

 

 


Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht