Overgangsklachten

 

 

  Terug

Overgangsklachten

overgangsklachten avatar van Mirro

De overgang zorgt voor veranderingen. Dit kan effect hebben op je lichaam, je psyche en je relaties. Wat moet je weten?


 

Voor wie?

De module is ontwikkeld voor vrouwen net voor, tijdens of na de overgang. 1,2 miljoen vrouwen in Nederland zijn in de overgang. 80% van hen heeft last van overgangsverschijnselen zoals opvliegers en slecht slapen.
Eén op de drie heeft hier zo veel last van dat ze zich regelmatig ziek meldt. Elke vrouw ervaart de overgang anders, maar hoe zorg je dat je de regie houdt over deze fase in je leven? In deze module kun je zelfstandig en anoniem aan de slag met tips en oefeningen om op eigen kracht met de overgang aan de slag te gaan. Wat moet je weten? Wat kan je doen om hier zo goed mogelijk door heen te komen? Hoe kom je weer in balans? En zitten er ook positieve kanten aan de nieuwe levensfase waarin je terecht komt?
 

Hoe werkt het?

Met een mirro-account maak je één jaar onbeperkt gebruik van deze zelfhulp module.
 

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van deze module is ontwikkeld door Nicole Elshof, Care for Women specialiste en Petra Windmeijer, orthopedagoog en GGZ preventiespecialist, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Elke overgang is uniek in kleur, intensiteit, verloop, duur, betekenis en uitingsvorm. De mate van het hebben en/of ervaren van klachten verschilt per vrouw. Deze module gaat uit van deze visie.
 

Onderwerpen

  • Herken de overgang.
  • Mijn omgeving mijn overgang.
  • Leefstijl en ontspanning.
  • Wijzer door de overgang.

 

 


Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht