Piekeren

 

 

  Terug

Piekeren

Piekeren avatar van Mirro

Als je gedachten steeds terugkeren naar eenzelfde punt kan dat heel vervelend zijn. Leren hoe je minder piekert? Dat kan!


 

Voor wie?

Deze module is bedoeld voor iedereen die last heeft van gepieker en hier iets aan wil doen. Deze module helpt je zelfstandig en anoniem het piekeren aan te pakken. Het belangrijkste kenmerk van piekeren is dat er geen sprake is van oplossingsgericht denken. Bovendien worden er in het piekerproces allerlei negatieve emoties aan de gedachten vastgeplakt. Juist deze negatieve emoties zorgen ervoor dat er wordt gefocust op wat men juist niet wil. Dit roept op zijn beurt weer emoties als angst, somberheid of boosheid in het leven. Hierop reageert het lichaam met een stress-reactie met als gevolg dat het denken minder helder wordt. Je bent niet meer in staat te overdenken, te ordenen en tot slot te komen tot een oplossing. Je raakt het overzicht kwijt waardoor er bijvoorbeeld paniek kan ontstaan.
 

Hoe werkt het?

Met een mirro-account maak je één jaar onbeperkt gebruik van deze zelfhulp module.
 

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van de module is ontwikkeld door experts op dit onderwerp. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruikgemaakt van de actuele inzichten uit wetenschap en praktijk op het gebied van de ontwikkelingspsychologie, metacognitieve therapie, psycho-educatie en Intolerance-of-uncertainty therapie.
 

Onderwerpen

  • Wanneer jij piekert & waarover je piekert
  • Hoe je negatieve gedachten om kan vormen tot positieve
  • Hoe je het stemmetje in je hoofd de baas wordt

 

 


Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht