Scheiding

 

 

  Terug

Scheiding

Scheiding avatar van Mirro

Na een scheiding is alles ineens anders. Je moet veel uitzoeken en regelen. Leer om te gaan met twijfels, emoties en stress.


 

Voor wie?

De module is ontwikkeld voor mensen die een scheiding overwegen, gaan scheiden of gescheiden zijn, recent of langer geleden. De module helpt inzicht te verkrijgen over twijfels, emoties en stress (en wanneer er kinderen in het spel zijn: informatie over kinderen en ouderschap na scheiding).
 

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van deze site is ontwikkeld door Gerda de Boer, orthopedagoog en familiemediator en Mariët Hamer, communicatiedeskundige. Beide professionals die deskundig zijn op het gebied van scheiding. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruikgemaakt van de actuele inzichten uit wetenschap en praktijk op het gebied van de ontwikkelingspsychologie, hechting, verliesverwerking, ouderschap na scheiding, partnerrelaties en conflicthantering.
 

Onderwerpen

  • Twijfel: Wat is er voor en wat er tegen uit elkaar gaan? Als het besluit moet worden genomen om te gaan scheiden, draagt het duidelijk hebben van de motieven voor beide partners bij aan de acceptatie en verwerking van het verlies van de relatie.
  • Ex-partner: Het is belangrijk om je partnerrelatie zorgvuldig af te sluiten, om door te kunnen en om met vertrouwen in jezelf de toekomst in te gaan.
  • Omgaan met stress: Waarmee hangt de stress na je scheiding precies samen? Als je weet waar de emoties en stress vandaan komen, kun je ermee leren omgaan en de oorzaken aanpakken.
  • Kinderen en ouderschap: Je kunt er veel aan doen om te zorgen dat je kinderen aan de nieuwe omstandigheden wennen, leren omgaan met het verlies en weer een dagelijks ritme terugvinden. Je kunt als ouders als team blijven functioneren door voldoende overeenstemmende regels en rituelen.

 

Oefeningen

  • Remoralization Scale (RS).
  • Twijfels in kaart brengen door stil te staan bij (1) relatie en gevoel, (2) praktische zaken en financiën en (3) kinderen.
  • Afsluiting van je partnerrelatie door stil te staan bij wat er misging/goed ging en het voorbereiden van een gesprek/brief.
  • Stressgevoelens in kaart brengen en aanpakken.
  • Stilstaan bij de emotionele behoeften van je kind(eren).
  • Het ouderschap na de scheiding door stil te staan bij (1) wat er nog in de weg staat (2) het voorkomen van te veel verandering en (3) het samenwerken.

 

Hoe werkt het?

Met een slimme link kunnen uw medewerkers een eigen mirro-account registreren met toegang tot alle modules. Met een systeemkoppeling integreert u alle gewenste modules in uw platform (bijvoorbeeld een intranet of medewerkersportaal). Met een behandelaccount kan de bedrijfsarts medewerkers gericht uitnodigen voor een specifieke module en de voortgang monitoren.

 


Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht