Studying in the Netherlands

 

 

  Terug

Studying in the Netherlands

Ontspannen studeren in het buitenland? Deze module geeft internationale studenten steun om met uitdagingen om te gaan.

Er komen steeds meer studenten uit het buitenland in Nederland studeren. In 2021/2022 bestond ongeveer een kwart van de eerstejaarsstudenten in het hoger onderwijs uit internationale studenten, volgens het CBS. Op de universiteiten was bijna de helft van de eerstejaarsstudenten internationaal.

Alles wat er bij het studeren in een ander land komt kijken, kan ervoor zorgen dat de (mentale) gezondheid onder druk komt te staan. De praktische tips, oefeningen, video’s en informatie uit deze module helpen de student om de goede richting in te gaan.

 

Voor wie?

Deze module is geschikt voor internationale studenten die:

  • Last hebben van mentale klachten. Zoals angsten, concentratieproblemen, stress, een laag zelfbeeld of somberheid.
  • Op een andere manier met stress willen leren omgaan.
  • Tips zoeken om in Nederland een sociaal netwerk op te bouwen.
  • Enthousiast zijn om zelf met deze onderwerpen aan de slag te gaan.

 

Inhoud ontwikkeld door experts

Deze inhoud van deze module is ontwikkeld door Stichting mirro, in samenwerking met experts op dit gebied. Bij het ontwikkelen van deze module is gebruik gemaakt van inzichten uit de positieve psychologie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Cognitieve Gedragstherapie (CGT), oplossingsgerichte therapie en mindfulness.

 

Onderwerpen

  • Studying and living in the Netherlands: de student staat stil bij de uitdagingen die het studeren in Nederland met zich meebrengt. Elk land heeft een eigen cultuur. Cultuurverschillen kunnen zorgen voor een cultuurschok. Er worden praktische tips aangeboden om een cultuurschok te verminderen.
  • Stress: stress hoort bij het leven en dus ook bij het studeren. Zeker als internationale student kan je veel stress hebben. Door oefeningen en informatie onderzoekt de student de eigen energiebalans en veelgebruikte coping stijlen.
  • Establishing contacts: eenzaamheid komt vaak voor bij internationale studenten. Er zijn verschillende dingen die je hiertegen kan doen. Zoals het vragen om hulp. Stap voor stap gaat de student aan de slag met het opdoen van nieuwe contacten en het vragen om hulp als dat nodig is.
  • Feeling confident: als je je goed voelt, kan je meer aan. Studeren in een ander land doet een beroep op je veerkracht. De student staat stil bij het eigen zelfbeeld en gaat aan de slag met zijn of haar kwaliteiten.

 

Hoe werkt het?

Met een slimme link kunnen uw studenten een eigen mirro-account registreren met toegang tot alle modules. Met een systeemkoppeling integreert u alle gewenste modules in uw studieportaal.

 


Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht