Nieuws

 

 

Terug  Terug

Psychosociaal veilig leidinggeven: praktische handvatten

Sociaal veilig leidinggeven met een icoontje van de managermodules van Mirro, en een foto van een schreeuwende manager en een geïrriteerde werknemer

Als leidinggevende is het altijd zoeken naar balans. Zeker wanneer het aankomt op het ondersteunen van werknemers met psychosociale problematiek. Want hoe blijf je zelf zen als je lastige gesprekken mee naar huis neemt?

Een collega die in tranen zit over haar echtscheiding. Een die het moeilijk heeft met de zorg voor zijn hulpbehoevende vader. Dat soort gesprekken kunnen heftig zijn. Je wilt graag meedenken met je werknemers. Maar je kunt niet altijd meegaan in hun wensen. En er zijn grenzen aan wat je kunt doen. Dat is nog steeds een grijs gebied.

Werknemers trekken regelmatig te laat aan de bel. Bijvoorbeeld omdat ze het moeilijk vinden om over psychische klachten te praten met hun leidinggevende. Je kunt wel support geven, maar je bent toch ook ‘de boodschapper van het kwaad’.

Foto van een manager die in gesprek is met haar werknemer op een sociaal veilige manier

6 laagdrempelige modules

Mirro heeft een toolbox ontwikkeld die je praktische handvatten heeft. Zo houd je balans bij het ondersteunen van werknemers met psychische klachten. De toolbox bestaat uit 6 laagdrempelige en gebruiksvriendelijke modules:

  • Feedback geven & ontvangen.
  • Moeilijke gesprekken voeren.
  • Conflicthantering.
  • Professionele relaties met werknemers.
  • Inspiratiebox (afgestemd op jouw organisatie).
  • Psychotheek, met info over psychische klachten en invloed op het werkvermogen.

Bovenstaande modules geven jou als leidinggevende:

  • Praktische handvatten en vaardigheden om adequaat te reageren op psychosociale problemen bij werknemers. En hen hierbij te ondersteunen.
  • Informatie over het begrenzen van persoonlijk contact en het behouden van afstand. Zodat je zelf niet te betrokken raakt bij een situatie.
  • Informatie over psychische klachten en tips voor hoe je hiermee om kunt gaan.

Ook nuttig bij onboarding

72% van de managers heeft nieuwe kennis opgedaan over psychische klachten. En ruim de helft heeft veranderingen doorgevoerd in de manier van leiding geven.

Daarnaast krijg je toegang tot alle 25 zelfhulpmodules van Mirro, gericht op specifieke problematiek. Voor meer informatie of als je zelf psychische klachten ervaart.

Met onze pre-test kun je snel en gemakkelijk achterhalen wat er speelt.

Vraag een gratis demo aan via onze website. Bellen kan ook: 085 489 89 99.

 


Deel dit artikel


Volgend artikel

Zelfbeeld oefening: Veel van onze pijn bestaat alleen maar uit gedachten

Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht