Nieuws

 

 

Terug  Terug

9 bespaartips voor studenten

Bespaartips voor studenten. Met een foto van een jongen die glimlachend zijn armen kruist.

Als student zijnde kan het soms lastig zijn om te rond te komen. Zeker als je jezelf niet gelukkig kunt prijzen met financiële steun vanuit je ouders. Of als een bijbaantje ernaast gewoon écht niet lukt. En dat naast de stijgende prijzen.

We geven je daarom 9 tips om geld te besparen:

1. Check of je korting kunt krijgen

Je kunt op veel plekken korting krijgen. Zelfs als dat niet altijd staat aangegeven. Denk bijvoorbeeld aan de bioscoop, de sportschool, een restaurant of bij de kapper. Neem je studentenpas mee en vraag ernaar!

2. Boodschappen met volle buik

Het ergste voor je portemonnee (en snack-kast) is om met honger boodschappen te doen. Alles ziet er lekker uit en je hebt overal trek in. Zorg dus dat je wat gegeten hebt voor je boodschappen doet. En doe je boodschappen bij een voordeelsupermarkt.

3. Samen eten of resten invriezen

Heb je huisgenoten? Het is voordeliger om voor groepen te koken dan voor 1 persoon. Vaak zijn er namelijk ook bulkaanbiedingen. Als je geen huisgenoten hebt, kun je de resten invriezen of de volgende dag hetzelfde eten. Met een kleine toevoeging zoals een sausje of een broodje kun je er een nieuw gerecht van maken.

Studenten die samen staan te koken in een studentenwoning

4. Check de aanbiedingen

Er zijn allerlei handige apps om aanbiedingen in de gaten te houden. Bij vrijwel alle supermarkten kun je ook online de kortingen van deze en volgende week bekijken. ‘Slechts’ 10% korting kan toch behoorlijk schelen op je maandinkopen.

5. Maak je restjes op

Je kunt complete maaltijden maken van restjes. Zo zijn er veel websites met handige tips en recepten. En anders staat TikTok ‘bordenvol’ inspiratie… #foodhack.

6. Neem je eigen eten mee

Koop je jouw eten vaak in de kantine? Het kan enkele euro’s per dag schelen om zelf je eten mee te nemen. Spice it up met een leuke Bento box.

7. Bespaar op uitgaan

Krijg je studentenkorting? Kun je gratis naar binnen? Indrinken is natuurlijk al jaren een concept. Je kunt ook zelf een feestje hosten: een American Party waarbij vrienden zelf lekkers meenemen.

Student die een patatje eet

8. Koop tweedehands

Studieboeken kunnen behoorlijk duur zijn. Je vindt ze vaak tweedehands op Bol.com of via via. Doe eens navraag! Ook fix je veel leuke kleding op Vinted.

9. Geef 1 dag per week niets uit

Vermaak hoeft weinig tot niets te kosten. Maak van 1 dag in de week jouw duurzame dag, bijvoorbeeld de dinsdag.

Heb je zelf een tip? Laat het ons weten!

 


Deel dit artikel


Volgend artikel

Woede in de overgang: hier komt het door

Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht