Mentale Fitheid Vragenspel

Praten over onze mentale gezondheid kan uitdagend zijn. Want, hoe begin je zo’n gesprek? Welke vragen kun je stellen? En hoe laat je zo’n gesprek soepel verlopen?

We merken steeds meer behoefte om op een laagdrempelige manier over mentale gezondheid te praten. Mirro’s mentale fitheid vragenspel is ons antwoord hierop.

In samenwerking met Vet Gezellig

We hebben dit vragenspel ontwikkeld in samenwerking met YouTubers Alwin en Ghislaine van Vet Gezellig. Zij inspireren anderen om open te zijn over hun mentale gezondheid.

Het vragenspel heeft 54 kaartjes met vragen, waarvan 6 dilemma’s en 5 ‘wat als…’ vragen. De rest stelt een open vraag. Zoals: ‘Wat doe jij om je beter te voelen als je niet lekker in je vel zit?‘ of ‘Denk jij dat geluk zelf te maken is?‘.

Het werkt simpel:

  1. Open het gesprek – spelers pakken om de beurt een kaart van de stapel.
  2. Durf nieuwsgierig te zijn – de vraag op de kaart stel je aan een speler naar keuze.
  3. Maak verbinding – je mag doorvragen en zelf ook de vraag beantwoorden.

Voor studenten en SLB’ers

Dit vragenspel helpt om het gesprek te beginnen en soepeler te laten verlopen. Voor de student die het lastig vindt om erover te praten of niet weet hoe die moet beginnen. Of de SLB’er die niet weet hoe die moet beginnen of welke vragen die kan stellen.

Voor werknemers en managers

Openheid over mentale gezondheid op de werkvloer helpt om mentale klachten eerder op te sporen en aan te pakken. Dit vermindert de kans op uitval. Dit vragenspel is jouw opstapje om het gesprek te openen! Voor in de koffiehoek of bij een heidag of bila.

Hoe krijg ik dit vragenspel?

Al onze klanten krijgen een aantal exemplaren van Mirro’s mentale fitheid vragenspel!

Ben je nog geen klant van ons? Maak vrijblijvend kennis met ons met een Proefaccount.

Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht