Over ons

Als het aan ons ligt, helpen we ieder mens op aarde om mentaal fit te worden.

Helaas is dat niet makkelijk met de middelen die we hebben; erg realistisch is het ook niet. Wie bijvoorbeeld de basisbehoeften mist, heeft geen plaats voor zelfontwikkeling. Eigenlijk is dat een voorrecht. Om de mensen die we kunnen helpen zo goed mogelijk te helpen, hebben we focus nodig. Daarom richten we onze aandacht op Nederland, onze thuisbasis.

Elke persoon die we kunnen helpen, is voor ons een overwinning. Zelfs al is het een kleine stap; zolang die in de juiste richting gaat, is dat goud waard. Wanneer we weer een dankbare reactie binnenkrijgen, voelen wij ons ook ontzettend dankbaar. Dít is waar we het voor doen.

Mentale zorg voor iedereen

Een mentaal fit Nederland: dat is ons toekomstbeeld en waar we iedere dag aan werken. We maken online (zelfhulp)modules, zodat iedereen altijd toegang heeft tot mentale zorg. En we bieden begeleiding en behandeling door onze psychologen. We zijn een zelfstandige stichting zonder winstoogmerk.

Een stukje geschiedenis

Stichting Mirro is in 2012 opgericht met het doel om de GGZ betaalbaarder en toegankelijker te maken. Dit was een samenwerking tussen verzekeraars CZ en Achmea en verschillende GGZ-instellingen: GGZ inGeest, Ambulante Hulpverlening Midden Nederland, GGZ Drenthe en de Parnassia Groep. We richtten ons toen vooral op huisartsen en zorgprofessionals, omdat hier een stijgende zorgvraag was.

In 2015 zijn de keurmerkactiviteiten afgesplitst van Mirro en ondergebracht bij een nieuwe stichting: Stichting Kwaliteit in Basis GGZ.

Sinds 2020 werken we samen met NewHealth om effectievere en innovatievere producten te maken. We verhogen samen de kwaliteit van onze modules en kunnen betere zorg leveren.

We richten ons nu al jaren op werkgevers, zorgverzekeraars en onderwijsinstellingen. Onze modules zijn sinds het begin bedoeld voor preventie en verlichting van mentale klachten. Omdat de zorgvraag overal stijgt, willen we die vraag voor zijn. We willen de mens versterken voordat er een zorgvraag ontstaat. Nu verschuift ons aanbod steeds meer naar amplitie. We zetten daarvoor nog steeds in op gedragsverandering, maar op een net wat andere manier. Dat doen we met een team van onder meer psychologen, contentontwikkelaars, communicatiedeskundigen en ICT’ers.

Onze experts

Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht