Aanbod

Mirro laat je op een leuke en toegankelijke manier aan je mentale gezondheid werken. Dat doen we met online (zelfhulp)modules en ondersteuning van onze psychologen. Of je nu student, werkende of verzekerde bent – op ons kun je bouwen.

Wat kan ik met Mirro?

Versterk jouw medemens met themagerichte (zelfhulp)modules en begeleiding van onze psychologen. Zo zorg je voor meer plezier, gezondheid en motivatie binnen je organisatie. En je vermindert verzuim en verloop. We hebben daar ook speciale managermodules voor!

Je kunt de modules ontsluiten op het intranet voor jouw medewerkers, studenten en/of verzekerden met een systeemkoppeling of slimme link. Gebruikers blijven helemaal anoniem: dit neemt een drempel weg voor het werken aan de mentale gezondheid.

Wat zijn de voordelen?

  • Mirro is een opstap
  • Snelle implementatie
  • Zeer veilig (NEN 7510)
  • ‘Warm en leuk’ volgens onze gebruikers
  • Veel aandacht voor gebruik

Hoe snel kan ik starten?

Je kunt binnen 24 uur al beginnen. Vraag jouw gratis proefaccount aan via het formulier. Klik op de link die je binnen 24 uur (op werkdagen) in jouw e-mail inbox ontvangt. Geef een nieuw wachtwoord in en jouw account is klaar voor gebruik!

Je hebt nu toegang tot alle Nederlandse en Engelse modules. En de optionele instaptest. Met deze handige test krijg je snel inzicht in de thema’s die nu bij jou spelen. En welke modules jou dus het meeste kunnen helpen. Ook dit maakt het voor gebruikers makkelijker om aan de mentale gezondheid te werken. Want vaak weten mensen wel dát ze niet lekker in hun vel zitten, maar niet waarom.

Onze accountmanager neemt contact met je op om naar jouw ervaring te vragen. Ga je aan de slag met Mirro? Dan ondersteunen we je bij de communicatie zodat de modules gevonden en gebruikt worden.

Versterk de mentale gezondheid van jouw organisatie:

Verbeter de mentale gezondheid van je medemens met de Mirro modules

(Zelfhulp)modules

We maken online modules die de mentale gezondheid helpen verbeteren, gericht op een bepaald onderwerp of thema. Deze modules zijn gemaakt door onze contentontwikkelaars en psychologen, in samenwerking met ervaringsdeskundigen en experts per onderwerp.

Elke module geeft informatie die de gebruiker helpt inzicht krijgen in de eigen situatie. Vervolgens kan die aan de slag met praktische tips en oefeningen. Allemaal vanuit specifieke psychologische technieken om de gebruiker zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Een greep uit onze modules:

Succesvol veranderen: Leer doelen stellen en deze behalen. Houd verandering vast en leer realistisch plannen. Met praktische tips en oefeningen zoals ‘het vormen van kleine subdoelen’. Deze module is een mooie basis voor iedere verandering in het leven – ook het verbeteren van de (mentale) gezondheid!

Concentratie en uitstelgedrag: Train het concentratievermogen en leer omgaan met uitstelgedrag. Begrijp waar die ‘concentratiedip’ toch vandaan komt en waarom je dingen uitstelt. Met oefeningen om slim te plannen en de aandacht te trainen.

Eenzaamheid: Begrijp eenzaamheidsgevoelens en ontdek hoe je deze kunt verminderen. Krijg inzicht in je emoties en gedachten en hoe die invloed hebben op eenzaamheid. Oefen met dingen loslaten, volgens de Cirkel van invloed en betrokkenheid, en gebruik een positiviteitsdagboek.

Studying in the Netherlands: Een module voor internationale studenten die hen ondersteunt bij het studeren in Nederland. Hoe ga je om met mentale klachten en stress? Hoe bouw je een sociaal netwerk op in Nederland? En waar kun je terecht?

Doordat elke modules een specifiek thema behandelt, kunnen we veel gerichter helpen. Dit zorgt ook voor betere resultaten – en de juiste verwachtingen.

Managermodules

Op zoek naar manieren om een sociaal veilige werkomgeving te maken? De managermodules van Mirro geven inzicht en praktische handvatten. De modules helpen managers om voor een positief werkklimaat en veilige omgeving te zorgen. Eentje waarin werknemers zich gehoord, gesteund en begrepen voelen. Zonder dat de manager de eigen grenzen hierbij uit het oog verliest.

  • Leer hoe je ongewenst gedrag aanpakt, zoals discriminatie en pesten op de werkvloer.
  • Ontdek hoe je de relatie tussen jou en je werknemers verbetert.
  • Oefen met het bewaken van je eigen grenzen.
  • Leer moeilijke gesprekken voeren, zoals over psychische klachten.
  • Weet hoe je conflicten voorkomt en hoe je met conflicten om kunt gaan.

De managermodules zijn samen met de Rijksoverheid gemaakt om verzuim tegen te gaan.

Begeleiding en behandeling

Versterk medewerkers, studenten en verzekerden met begeleiding en/of behandeling. Zo help je jouw medemens op een snelle en effectieve manier. Er zijn geen wachttijden en we helpen bij klachten die onder de niet-vergoede zorg vallen. Onze begeleiding en behandeling zijn een aanvulling op onze online zelfhulpmodules.

“De student heeft me verteld dat hij heel blij met je is. Dankzij jou begrijpt hij nu hoe mentale processen werken en hoe hij hier zelf sturing aan kan geven. Hij voelt zich stukken beter en heeft nu meer vertrouwen in zichzelf en in de toekomst.”

Decaan bij Van Hall Larenstein, in een mail aan een van onze psychologen

Lees hier meer over het begeleidingstraject.

De informatie over behandeling volgt nog!

Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht