Nieuws

 

 

Terug  Terug

Een op de vier studenten voelt zich eenzaam

Eenzaamheid bij studenten, met een foto van een student die op het bed zit en uit het raam kijkt

Maar liefst een op de vier studenten voelt zich eenzaam, blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit. Met de huidige coronacrisis wordt dit getal alleen maar hoger. Wat niet helpt, is dat het voor veel jongeren nog een taboe is om over eenzaamheid te praten.

Eenzaamheid verminderen in de samenleving is een flink vraagstuk die al jaren op de politieke agenda staat. De pijlen werden hierbij vooral op de oudere populatie gericht, in ieder geval in de voorgaande jaren. Wat nog miste was een interventie gericht op de eenzaamheid onder studenten.

Eén van de stappen die genomen kan worden in het verminderen van eenzaamheid bij studenten is door de Radboud Universiteit al aangestipt: meer openbare plekken waar studenten op een informele manier samen kunnen komen.

In de huidige tijd is het fysieke aspect lastig. Daar kan onze module Eenzaamheid hopelijk bij helpen. Binnen deze module wordt een heel thema gewijd aan omgaan met eenzaamheid, inclusief oefeningen waar je zelfstandig mee aan de slag kunt.

Aandacht voor de mentale fitheid van studenten

Onderwijsinstellingen die gebruikmaken van de Mirro-modules kunnen deze in het Nederlands en in het Engels aanbieden aan hun studenten. Voor de studenten zelf is het gratis. Zij kunnen de module online en anoniem doorlopen, op een moment dat het hen uitkomt.

Maak je als onderwijsinstelling nog geen gebruik van onze modules? Vraag nu een proefaccount aan!

 


Deel dit artikel


Volgend artikel

Op eigen kracht aan de slag met overgangsklachten

Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht