Nieuws

 

 

Terug  Terug

Hoe je als student hulp zoekt bij psychische klachten

Mentale hulp voor studenten, met een foto van een student die tevreden in de camera kijkt
Recent onderzoek van Hogeschool InHolland wijst uit dat maar liefst één op de drie studenten kampt met psychische klachten. Prestatiedruk, Fear of Missing Out (FOMO), studiestress en eventuele eerdere mentale problemen hebben invloed op het welzijn.

Michel van ’t Klaphek is student, techjournalist én ervaringsdeskundige: “Zelf heb ik ook rond mijn twintigste voor de eerste keer vrijwillig professionele hulp gezocht: ik ging naar een psycholoog. Dit deed ik zonder mijn school in te schakelen, wat achteraf gezien een domme beslissing was.” In zijn artikel beschrijft Van ’t Klaphek hoe je als student de stap naar professionele hulpverlening zet en wanneer je dit doet.

“Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om als student hulp te zoeken, al zul je soms even geduld moeten hebben. Dankzij de toegenomen aandacht voor psychische problemen zijn er namelijk wachtrijen ontstaan. Weet echter dat de mogelijkheden er wel zijn. Check dit document voor een overzicht van de studentenpsychologen voor alle grote hogescholen en universiteiten in Nederland. Houd rekening met een gemiddelde wachttijd van 8 weken voordat je met een behandeling aan de slag kunt. Zoek in de tussentijd naar iemand die op je let.” Lees het volledige artikel op Commen.nl.

Commen vertelt herkenbare verhalen. Waar je ook mee zit, je bent nooit de enige. Er is veel wat ons als mensen verdeelt, maar nog meer dat ons verbindt: het leven gaat bij niemand vlekkeloos. Hier schrijven wij over. Door en voor ervaringsdeskundigen.

Wist je dat jij als student de modules van Mirro gratis, online en anoniem kunt gebruiken? Je krijgt hiermee tips en oefeningen voor verschillende thema’s. Denk aan slaapproblemen, gameverslaving, piekeren, somberheid en eenzaamheid. Check je studentenportaal!

Je kunt ze ook via jouw zorgverzekeraar gebruiken; we hebben met vrijwel alle (grote) zorgverzekeringen een contract afgesloten.

 


Deel dit artikel


Volgend artikel

NewHealth ontsluit mirro online zelfhulp

Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht