Alcohol

 

 

  Terug

Alcohol

Alcohol avatar van Mirro

Het drinken van een glas alcohol is voor velen heel normaal. Wil jij jouw alcoholgebruik eens kritisch bekijken?


 
Het drinken van een glas alcohol is voor velen heel normaal. Wil jij jouw alcoholgebruik eens kritisch bekijken?
 

Voor wie?

Iedereen drinkt weleens een glaasje. Het kan gebeuren dat je je af en toe ontevreden over jouw alcoholgebruik voelt. Deze module helpt je zelfstandig en anoniem inzicht te krijgen in je alcoholgebruik, via tips, oefeningen en ervaringsverhalen van anderen.
 

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van deze module is ontwikkeld door experts op dit thema, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Bij het ontwikkelen van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie (CGT), motiverende gespreksvoering en mindfulness.
 

Onderwerpen

  • Info over alcohol: Wanneer je ervoor kiest om alcohol te drinken, is het belangrijk om ook kennis te hebben over de effecten ervan.
  • Jouw alcoholgebruik: Bewust zijn van jouw eigen alcoholgebruik is de basis van een verantwoord drinkpatroon.
  • Controle over je alcoholgebruik: Het veranderen van je alcoholgebruik is vaak niet makkelijk. Vooral in het begin kan dit lastig zijn en kan je geconfronteerd worden met risicosituaties of triggers.
  • Sociaal netwerk: Alcohol drinken wordt vaak geassocieerd met gezelligheid. Jouw sociale netwerk kan een positieve of negatieve invloed op je alcoholgebruik hebben.

 

 


Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht