Somberheid

 

 

  Terug

Somberheid

somberheid avatar van Mirro

Als je somber bent, heb je meestal nergens zin in. Zo kan een negatieve spiraal ontstaan. Leer wat je daaraan kunt doen.


 

Voor wie?

Deze module is bedoeld voor mensen met milde depressieklachten: gevoelens van somberheid, je neerslachtig voelen en/of minder plezier beleven aan dingen dan voorheen. Wanneer je klachten ernstig(er) zijn, kun je ook baat hebben bij deze module. Wel raden we je dan aan met je huisarts te overleggen welke hulp voor jou het meest geschikt is. De module helpt je zelfstandig en anoniem je somberheidsklachten aan te pakken. Met behulp van de oefeningen, tips en informatie ga je bewuster kijken naar je gedrag en kun je leren hoe je positief blijft. Ook sta je stil bij jouw gedachten en gewoonten.
 

Hoe werkt het?

Met een mirro-account maak je één jaar onbeperkt gebruik van deze zelfhulp module.
 

Inhoud ontwikkeld door experts

Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de cognitieve gedragstherapie. Daarnaast is ook gebruik gemaakt van de inzichten uit de cursus van Grip op je Dip. Het programma Grip op je Dip is een gezamenlijk project van De Jutters, Indigo, Dimence en het Trimbos-instituut.
 

Onderwerpen

  • Gebruik leren maken van helpende gedachten om angsten de baas te blijven;
  • Negatieve gedachten omvormen naar iets positiefs;
  • Het belang van ontspanning en de nadelen van te veel spanning;
  • Positieve activiteiten;
  • Weg met somberheid.

 

Tijdelijk: gratis anonieme behandeling

Wil of durf je geen (professionele) hulp te zoeken voor jouw sombere en/of neerslachtige gevoelens, maar zou je wél heel graag anoniem in behandeling willen bij een zorgprofessional? Dan is de gratis anonieme behandeling misschien iets voor jou.

 


Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht