Nieuws

 

 

Terug  Terug

Nieuwe module: Veerkracht

Nieuwe module: Veerkracht

Onze nieuwe module is live: Veerkracht! Deze helpt om inzicht te krijgen in jouw veerkracht en hoe je dit vergroot. Zo ga je beter om met tegenslagen en je vergroot je levensgeluk.

Wat is Veerkracht?

Veerkracht is een optelsom van verschillende dingen. Namelijk:

  • Wat je in je leven hebt meegemaakt en hoe je hiermee om bent gegaan. Als je iets al een keer hebt meegemaakt, voel je je bijvoorbeeld zelfverzekerder in een soortgelijke situatie.
  • Hoe je denkt over jezelf, anderen en de wereld. Zie je tegenslag als iets dat bij het leven hoort en geloof je dat je dit aankunt? Of verwacht je dat dingen altijd hetzelfde blijven?
  • Jouw hulpbronnen en hulpbronnen uit je omgeving. Jouw eigen hulpbronnen zijn jouw eigenschappen, zoals optimisme, en de hulpbronnen uit je omgeving zijn de mensen om je heen. Zij kunnen je helpen of steunen als het even tegenzit.

Veerkracht helpt je om terug te veren na tegenslagen en ervan te leren.

Emoties en copingstijlen

In de module Veerkracht ontdek je hoe verschillende emoties opkomen bij tegenslagen. Je leert hoe je op een prettige manier met deze emoties kunt omgaan. Je leest over verschillende copingstijlen en doet een unieke oefening om van copingstijl te veranderen.

Cirkel van invloed en betrokkenheid

Een belangrijk onderdeel van veerkracht is het begrijpen van wat je wel en niet kunt veranderen. Hiervoor maak je kennis met de ‘Cirkel van invloed en betrokkenheid’. Je richt je aandacht op de dingen waar je invloed op hebt en laat los wat je niet kunt veranderen. Dit zal je helpen om rust te bewaren in je leven.

Waardevolle inzichten en oefeningen

In de module vind je een onderdeel over steun. Dit helpt je om hulp te vragen wanneer dat nodig is – het is niet zo moeilijk als je misschien denkt! Het onderdeel ‘Leefregels’ geeft je inzicht in helpende en niet-helpende leefregels. Deze hebben invloed op hoe je met moeilijke en stressvolle situaties omgaat. Je onderzoekt jouw leefregels en probeert nieuwe uit. Ook ga je aan de slag met ons ‘Veerkrachtkookboek’: een boek vol recepten voor verschillende uitdagingen.  

Klaar om sterker te staan en veerkrachtig te worden in het leven? Ontdek onze Veerkracht-module en ervaar de positieve impact van een veerkrachtige mindset en een positieve levenshouding.


Maak jouw organisatie veerkrachtiger met Mirro! Vraag een gratis proefaccount aan.

 


Deel dit artikel


Volgend artikel

Herken chronische stress en begin met je herstel

Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht