Werkstress

 

 

  Terug

Werkstress

Werkstress avatar van Mirro

Stress hoort bij het leven en dus ook bij werken. Ervaar je werkstress en wil je weten hoe je hiermee om kunt gaan?

Voor wie?

Deze module is geschikt voor jou als je werkend bent, stress door je werk ervaart en gemotiveerd bent om deze werkstress zelfstandig te verminderen. In deze module kun je zelfstandig en anoniem aan de slag met tips en oefeningen om werkstress het hoofd te bieden.

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van deze module is ontwikkeld door Stichting mirro, in samenwerking met ervaringsdeskundigen en experts op dit gebied. Bij het ontwikkelen van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie (CGT) en mindfulness.

Onderwerpen

De module biedt je inzichten en handvatten om werkstress te onderzoeken en herkennen. In de module komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Werkstress onderzoeken: Voor iedereen is het ervaren van werkstress anders. Werkstress kan ontstaan door het ervaren van teveel stressbronnen en te weinig energiebronnen op je werk. Door jouw werkstress te onderzoeken en je bewust te worden van de oorzaak ervan, kan je hier iets aan veranderen.
  • Met werkstress omgaan: Met werkstress omgaan: Iedereen reageert op een andere manier op werkstress. Het is van groot belang dat je jouw stresssignalen niet negeert. Ze zijn er immers niet voor niets. Door deze signalen te negeren, kan je meer werkstress ervaren en uiteindelijk zelfs in een burn-out terecht komen.
  • Jouw stressreacties: Elk mens gaat op een andere manier met stress om. Wanneer je hiervan bewust bent, zal je merken dat je, in zekere mate, een keuze hebt in de manier waarop jij op stress reageert.
  • Motivatie: Onder motivatie vallen alle processen die ervoor zorgen dat je jezelf ergens toe aanzet. Op welke manier je je gemotiveerd voor je werk voelt, heeft een belangrijke invloed op het ervaren van werkstress en werkplezier.

 

Hoe werkt het?

Met een slimme link kunnen uw medewerkers een eigen mirro-account registreren met toegang tot alle modules. Met een systeemkoppeling integreert u alle gewenste modules in uw platform (bijvoorbeeld een intranet of medewerkersportaal). Met een behandelaccount kan de bedrijfsarts medewerkers gericht uitnodigen voor een specifieke module en de voortgang monitoren.

 


Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht