Grip op (corona)stress

 

 

  Terug

Grip op (corona)stress

corona avatar van Mirro

De coronacrisis, we kunnen er niet om heen. Deze crisis heeft nog steeds een grote impact op ons leven.


Inmiddels is corona (meestal) niet meer het gesprek van de dag en zijn de maatregelen niet meer vreemd voor ons. Maar de coronacrisis blijft voor veel mensen een lastige, uitdagende tijd.

 

Voor wie?

Deze module is geschikt voor jou, als je je herkent in één of meerdere van onderstaande punten:

  • Je wil op een positieve(re) manier met stressvolle periodes, zoals de coronacrisis, omgaan
  • Je wil meer regie over je leven ervaren; over je gevoelens en gedachten
  • Je zoekt praktische tips over hoe je jouw concentratievermogen kan vergroten
  • Je voelt je (weleens) alleen en wil hier iets aan veranderen

 

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van deze module is ontwikkeld door Stichting mirro, in samenwerking met experts op dit gebied. Bij het ontwikkelen van deze module is gebruik gemaakt van inzichten uit de positieve psychologie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Cognitieve Gedragstherapie (CGT), oplossingsgerichte therapie en mindfulness.

 

Onderwerpen

  • Hoe gaat het: Je staat stil bij hoe het op dit moment met je gaat, met welke uitdagingen je te maken hebt en hoe jouw energiebalans eruitziet.
  • De regie nemen: Je zet een stap om meer regie over je leven te nemen, krijgt inzicht in jouw innerlijke ‘stemmen’ en kijkt kritisch naar je gedachten.
  • Thuis werken of studeren: Thuis werken of studeren kan je concentratievermogen op de proef stellen. Je gaat aan de slag met jouw werk- of studeersituatie en met het trainen van je concentratievermogen.
  • Omgaan met eenzaamheid: Tijdens de coronacrisis voelen meer mensen zich eenzaam. Je krijgt praktische tips over omgaan met eenzaamheid en volgt een stappenplan om eenzaamheid zelfstandig te verminderen.

 

Hoe werkt het?

Met een slimme link kunnen uw studenten een eigen mirro-account registreren met toegang tot alle modules. Met een systeemkoppeling integreert u alle gewenste modules in uw studieportaal.

 


Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres Leidseveer 2-10 3511 SB Utrecht